Contact
x Zoeken
Home > Nieuws > Update huisartsenzorg & Coronamaatregelen 14 juli 2021

Update huisartsenzorg & Coronamaatregelen 14 juli 2021

14 juli 2021

Lent, 14 juli 2021

Geachte patiënt,

Veel wijst erop dat we in de staart van de coronapandemie zijn beland. Helaas zit hem in die staart juist vaak het venijn.

Als huisartsen zien we een oplopend aantal besmettingen samen gaan met een toegenomen vraag aan zorg. Juist ook voor de “gewone” problemen. Het is fijn en goed dat u ons weer weet te vinden voor alle soorten hulpvragen. Vanwege de 1,5 meter regel die nog steeds van kracht is hebben we echter nog steeds een beperkt aantal consultplekken op de praktijk. Wij kunnen / zullen dus niet voor alle vragen een consult op de praktijk aanbieden. We proberen dus nog steeds meer dan anders u te helpen op afstand, bijvoorbeeld telefonisch of per e-consult. Uw assistente denkt graag met u mee hoe u het beste geholpen kunt worden, ook op afstand.

 

Graag vragen wij u dus nogmaals uw aandacht en begrip voor het volgende om onnodige drukte en daarmee besmettingsgevaar in de praktijk te voorkomen:

 

  • Kom niet naar de praktijk maar bel of mail ons als u denkt zorg nodig te hebben. De doktersassistente en/of huisarts bekijken dan samen met u wat in uw situatie het beste is om te doen.
  • Overweeg een e-consult aan te vragen met uw huisarts: https://huisartsenlent.praktijkinfo.nl/patientomgeving/
  • Als u op consult komt verzoeken wij u alleen te komen.
  • Kom niet eerder dan 1-2 minuten voor uw afspraak de praktijk binnen. Bent u toch te vroeg? Dan vragen wij u in de auto of buiten te wachten.
  • De assistente zal u vragen of u luchtwegklachten heeft. Als u luchtwegklachten heeft mag u niet naar ons reguliere spreekuur komen. Wel organiseren we een apart spreekuur voor onze patiënten met luchtwegklachten die snel zorg nodig hebben.
  • Waar mogelijk zullen we nog steeds telefonische consulten of beeldbelafspraken inplannen.
  • Wij volgen de richtlijnen van onze beroepsgroep in het kader van persoonlijke beschermingsmaatregelen.
  • Wij vragen iedereen bij binnenkomst de handen te desinfecteren.
  • Indien je/u 12 jaar of ouder bent en nog niet gevaccineerd dan raden wij aan u te laten vaccineren. Maak een afspraak via https://coronatest.nl/ik-wil-me-laten-vaccineren/een-online-afspraak-maken. Indien u twijfelt en de informatie op www.coronavaccinatie.nl schiet tekort overleg dan met uw huisarts.

 

 

Verder gelden de volgende adviezen met betrekking tot het risico op corona:

 

In de behandeling van mensen met herstel na corona werken wij zo nodig samen met (o.a.) de specialist, fysio/oefentherapeut, diëtist, logopedist en psycholoog. Op www.thermion.nl kunt u per zorgaanbieder zien hoe zij de reguliere zorg weer opstarten en welke maatregelen zij daartoe nemen.

Wij hopen met deze maatregelen de zorg om uw gezondheid zo goed mogelijk te regelen.

Vriendelijke groet, huisartsen, praktijkondersteuners, assistentes en management huisartspraktijk Thermion